Stress en burnout behandeling bij Psycholoog Wijchen

Burnout is het eindstadium van een proces en geen ziekte, het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. – Arbo Advies

Als een weekje ‘even helemaal niks’ niet meer helpt

Het begint doorgaans op het werk. Je bent overbelast. De opdrachten en verwachtingen blijven zich opstapelen. Maar ook thuis kom je maar sporadisch aan jezelf toe; er is een gezin, er zijn vrienden. Gelukkig had je altijd wel ergens een vaatje energie om uit te tappen. En juist daardoor heb je niet in de gaten gehad dat je al een hele tijd op geleende krachten leeft.

En nu is het op. Niet zomaar op, maar Op. Een weekje rust helpt niet meer. Even de boel de boel lost niks meer op. Sterker nog, je bent niet alleen lichamelijk moe – alles in je is moe.

Balans en grenzen

Vaak begon het allemaal doordat je moeilijk grenzen kunt stellen. Dat is helemaal geen schande, sterker nog, je bent er een waardevolle collega, plezierige partner en fantastische vriend door. Maar voor jezelf, voor jou, heeft het nu even geen goed gedaan.

Ik help je grenzen te stellen. Hoe je aan anderen kunt blijven geven zónder dat het je energiebalans hoeft te verstoren. Je leert geven, maar je leert ook nemen.

Daarnaast leer ik je een ontspanningsmethode die je helpt weer in balans te komen. Spanning moet weg kunnen vloeien, je moet je batterij leren opladen.

Met deze gecombineerde aanpak kan je de negatieve spiraal doorbreken en voorkomen dat je in de toekomst weer uitgeput raakt.

Contact

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over de behandeling van stress en burn out klachten? Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in voor meer informatie of voor een afspraak.