Werk samen met mij aan je persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat niet zomaar

Ken je het ‘oké plafond’? Dat is het moment waarop je ophoudt jezelf te verbeteren in wat je ook doet. Neem typen. Stel, je werkt op kantoor en moet redelijk wat typen: e-mails, brieven, presentaties. In de loop der jaren is je typesnelheid best een beetje vooruit gegaan. Vooral in het begin. Eigenlijk is het al jaren hetzelfde. Vind je dat niet gek? Je doet het elke dag. Zoveel oefening, je zou denken dat je nu toch heel erg goed in typen zou zijn? Maar nee.

Je bereikte jouw ‘oké plafond’. Je vond het wel goed zo. Je stopte moeite te doen jezelf te verbeteren. Het geldt voor alles – muziek maken, een nieuwe taal leren, wat dan ook.

Jezelf ontwikkelen vraagt tijd, aandacht en een kritische houding. Je kunt voor jezelf de test doen. Als je bijvoorbeeld veel typt – neem elke dag 10 minuten en type op snelheid; met een stopwatch, fouten maken mag, het gaat om snelheidsverhoging. Je zult zien dat je vrij makkelijk je type tempo verhoogt.

Moeite doen voor jezelf

Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van je leven. Je kunt het ontwikkelen. Je werk, kennis, relaties – alles. Je bent je er van bewust dat het waarschijnlijk niet gaat op eigen houtje. Om die kritische houding te houden, verdieping te geven en je leven te verrijken, moet je die extra moeite doen. Je moet nieuwe perspectieven vinden, opnieuw naar jezelf kijken, de patronen in je leven zien, je omgeving, waar je vandaan komt.

Die moeite ben je waard. Je leven is het waard.

Ik kan je begeleiden, het klankbord en de spiegel zijn. Ik zal je ook verschillende methoden en middelen aanbieden – op maat, passend bij wie je bent en wat je wilt.

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem telefonisch contact op via 085 40 14 720 of vul het contactformulier in voor een kennismaking.