Met welke psychologische klachten ga je naar Psycholoog Wijchen?

Heel veel klachten, problemen en vragen

We krijgen de meest uiteenlopende vragen. Van slaapproblemen tot depressies, van vastgelopen relaties tot traumaverwerking.

Het uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat we je klacht of vraag waarschijnlijk wel herkennen en eerder bij de hand hebben gehad. Dat we dus ook weten welke methoden en technieken er allemaal zijn om het te lijf te gaan. Maar we weten nog niet wie jij bent. En we hebben jou hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen je klacht, maar vooral ook de rest. Je talenten en vaardigheden.

Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel of mail en leg ons je situatie voor. Dan kunnen we precies vertellen wat er speelt, we kunnen het een naam geven en we kunnen je vertellen wat ik voor je kan doen.

Een paar soorten klachten

Al zou ik alle bekende vragen en klachten op een rijtje zetten, dan nog kan de jouwe er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek.

Om je toch een beetje wegwijs te maken, ik hanteer vier soorten gevoelens die meestal onderdeel zijn van een klacht. Dat is: vastzitten, angst hebben, pijn hebben en iets klopt er niet.

Je zit vast

Misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang

En niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles dat je zou willen doen.

Je hebt pijn

Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog je helpen.

Iets klopt niet

Je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Contact

We zijn benieuwd naar je verhaal en helpen je graag verder. Neem telefonisch contact op via 085 40 14 720 of vul het contactformulier in voor een afspraak.