Relatietherapie Wijchen

De relatietherapie begint met een gesprek tussen jullie en de psycholoog. Daarin kunnen jullie precies vertellen waarom jullie bij de psycholoog komen.

We concentreren ons in dat eerste gesprek op een aantal zaken. Jullie vraag natuurlijk, maar er wordt ook gekeken naar hoe jullie samen zijn, hoe een typische ruzie tussen jullie er uit ziet. Willen jullie wel écht? Want we komen nergens als iemand niet gemotiveerd is.

En als laatste zullen we jullie op het hart drukken dat niet de één, noch de ander ‘de vijand’ is, zelfs jullie samen niet. Jullie interactie is de vijand.

Ieder apart

Na één of twee afspraken bij Relatietherapie Wijchen zullen er mogelijk individuele afspraken plaatsvinden. Misschien zijn er wel zaken die je moeilijk in elkaars bijzijn vertelt, misschien kunnen jullie openhartiger spreken ook over de verwachtingen van de behandeling. In deze sessies neem ik uitgebreid de tijd voor ieder van jullie, om er achter te komen hoe dat nu allemaal precies voelt, die vaste patronen en verwijdering tussen jullie.

Relatietherapie Wijchen: emotionele verdieping

Jullie vliegen elkaar inmiddels niet meer om de haverklap in de haren, en kunnen in gesprekken al goed tot elkaar komen. De ervaring leert dat als we op dit punt aangekomen zijn er nog maar weinig terugval is. Nu is het tijd voor de volgende stap.

Je ziet vaak in een relatie dat de één zich meer terugtrekt dan de ander. Diegene zullen we op dit punt benaderen en de meest kwetsbare emoties opzoeken. Met zijn drieën bespreken we die, en de gevoelens en verlangens die daarbij horen. Dat doen we uiteindelijk voor jullie allebei en jullie samen.

We gaan dan ook aan de slag met de verwondingen van jullie relatie. Wat hebben jullie elkaar aangedaan, wat waren jullie verwachtingen, wat was jullie liefde? We verkennen het en werken het allemaal door.

Afronden

Uiteindelijk kijken we terug naar jullie oorspronkelijke vragen. Je zult merken dat het leeuwendeel weg is en dat de rest vrij oppervlakkig blijkt en makkelijk te regelen.

Wij geven geen relatietherapie
Wij geven geen relatietherapie, kijk voor een ervaren relatietherapeut in Nijmegen bij onze collega’s van Psyned.

Kom weer in gesprek

Kom weer in gesprek met elkaar. Neem contact telefonisch contact op met Relatietherapie Wijchen via 085 40 14 720 of vul het contactformulier in. We leggen je graag uit wat we voor je kunnen doen.