Depressie behandeling met therapie in Wijchen

Een zwaar gemoed

Depressie is één van de meest voorkomende aandoeningen. Je kunt bij jezelf nagaan of je klachten op depressie wijzen. Het gaat doorgaans gepaard met gevoelens van hopeloosheid, hulpeloosheid, lusteloosheid, besluiteloosheid, vermoeidheid, een gevoel van waardeloosheid, problemen met inslapen en doorslapen. Daarbij merk je misschien dat je bepaalde zaken verwaarloost: sociale contacten of bijvoorbeeld het huishouden.

Je trekt je terug

Je trekt je terug in jezelf. Contacten met mensen kosten je te veel energie, daarnaast heb je er geen zin in. Je bent veel te druk bezig met je eigen gedachten die je geen rust geven.

Daar word je moe van. Je wilt met rust gelaten worden en het liefst slapen, maar door de drukte in je hoofd lukt dat moeilijk. Het gaat steeds slechter…

Hulp vragen

Het is bijna onmogelijk een depressie te lijf te gaan zonder deskundige begeleiding. Mensen die dichtbij je staan bereiken je maar moeilijk. Een psycholoog kan je op zo’n moment goed helpen die neerwaartse spiraal te doorbreken.

Contact

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling van een depressie? Neem telefonisch contact op 085 40 14 720 of vul het contactformulier in.