Traumaverwerking bij Psycholoog Wijchen

Er is iets gebeurd

Een trauma begint met een indrukwekkende gebeurtenis. Iets dat je hebt meegemaakt of hebt gezien. Dat kan in het recente verleden zijn, het kan evengoed heel lang geleden zijn.

Maar ik had er toch nooit last van?

Die gebeurtenis lijkt verwerkt. Tenminste, je hebt er geen last van, je denkt er misschien zelfs nooit meer aan.

Maar wat blijkt – de emotie van die gebeurtenis ligt ergens opgeslagen en kan ineens in volle hevigheid uitbarsten. Achteraf kun je misschien herkennen wat jouw trauma heeft ‘aangezet’, maar vaak blijft het onduidelijk.

En dan ben je ineens alle grip op je gevoelens en emoties kwijt. Je kunt het niet negeren, het laat je niet los, je krijgt nachtmerries, woedeaanvallen, vreselijk verdriet.

Traumaverwerking

Bij traumaverwerking gaan we opnieuw aan de slag met wat er gebeurt is. Je leert het in de ogen te kijken, een plek te geven en de gevoelens die erbij horen aan te gaan. Dat is in eerste instantie heel confronterend en ook echt wel even zwaar. Maar, we doen het samen en je zult merken dat je, door het nu nog één keer goed aan te gaan, snel verder kunt. Want na die eerste heftige sessies werken we weg van het trauma. Je komt beetje bij beetje weer bij jezelf.

Lichaamsgerichte therapie helpt

Met behulp van lichaamsgerichte technieken voor traumaverwerking kan ik je helpen. Door je lichaam te leren vertrouwen en zijn signalen te volgen in verwerking van trauma, kan je op weg naar genezing van nare ervaring die je hebt meegemaakt.

Contact

Maar als je al zo ver bent dat je je hier aan het oriënteren bent, neem dan de volgende stap ook en kom eens bij mij langs. Je kan altijd telefonisch contact opnemen 085 40 14 720 of een contactformulier invullen.