Verlies en rouwverwerking bij Psycholoog Wijchen

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

Taken in het rouwproces

Om een rouwproces goed te kunnen doorlopen, moeten je verschillende taken verrichten:

  • Accepteren van verlies,
  • Accepteren van pijn en verdriet,
  • Aanpassen aan een nieuw leven zonder dat voor ons zo belangrijke onderdeel,
  • Ons verlies een plaats geven en oppakken van de draad van het leven.

De behandeling van Psycholoog Wijchen is gericht op het in zijn geheel doorlopen van rouwproces.

Ergens vast in het proces

Veel mensen komen in dit proces vast te lopen omdat ze verlies niet kunnen accepteren of omdat ze de pijn bijvoorbeeld niet aankunnen. Daarin kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens het ervaren van de emoties die erbij horen. Op het eind van dit proces zal de pijn en het verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van maken.

Contact

Je kunt mij altijd bellen of mailen voor een afspraak – dat hoeft helemaal geen behandeling te worden, maar dan ben je in ieder geval van die extra last af. Je kan altijd telefonisch contact opnemen via 085 40 14 720 of het contactformulier invullen.